Curatele aanvragen ā€“ deskundige en betrouwbare curatoren

Heeft u hulp nodig met het beheren van uw financiƫn? Moet er curatele voor u aangevraagd worden? Curatele is een maatregel die is opgelegd door de rechtbank. Het wordt gezien als een zware sanctie. Deze actie wordt ingezet ter bescherming van u als meerderjarige. De aanvraag kan het gevolg zijn van uw lichamelijke of geestelijke toestand, waardoor u niet in staat bent uw eigen financiƫle belangen goed waar te nemen. Dit kan bijvoorbeeld komen door drank- of drugsmisbruik. De rechtbank stelt bij een curatele een curator aan die uw geldzaken gaat regelen. U mag vervolgens alleen met toestemming van een curator rechtshandelingen verrichten. Curatele aanvragen kan door uzelf gedaan worden, maar ook door uw partner, hulpverleners of familieleden. Daarnaast kan de Officier van Justitie een aanvraag indienen. Dit komt weleens voor als er geen familie meer is. Wij van Budgetondersteuning bieden u graag ondersteuning. Aanmelden kan via de website.

Uw zorgen uit handen nemen

Natuurlijk bent u benieuwd welke stappen er worden ondernomen bij een curatele. Wij leveren curatoren die zich houden aan een aantal taken en verplichtingen. Zo wordt er beslist over uw geld en bezittingen. Het betalen van rekeningen, zorg over toeslagen en uitkeringen worden eveneens door de curator geregeld. De persoon die u bijstaat zorgt voor de administratie en doet belastingaangifte. Curators dragen zorg voor verpleging, verzorging, behandeling en begeleiding van de betrokken persoon. Er is altijd sprake van persoonlijk contact. Er wordt ondersteuning geboden tijdens gesprekken met behandelaars, bedrijven en zorgverleners. U kunt deze gesprekken samen voeren of u kunt vertegenwoordigd worden. Waar personen of instanties te kort schieten zal actie worden ondernomen. De curator doet verslag aan de rechter over hoe de curatele verloopt.

Voordelen Budgetondersteuning Nederland

Uw curatele regelen via Budgetondersteuning Nederland brengt vele voordelen met zich mee. Zo worden er, net zoals bij bewind, uw volledige financiƫn overgenomen. Daarnaast zal de curator beslissingen nemen over de behandeling en verzorging. Budgetondersteuning Nederland zorgt voor deskundige bewindvoerders en curatoren. U kunt zich snel en op eenvoudige wijze online aanmelden. Wij zijn ruim bereikbaar, transparant en persoonlijk. Samen hebben we als belangrijkste doel een gezonde financiƫle situatie voor u te creƫren. Als we een gesprek aangaan zal dit u tot niets verplichten. U kunt zich gratis en priv Ʃaanmelden voor een kennismakingsgesprek. Praten over uw situatie kan op ons kantoor in Zaandam of op een andere locatie in Nederland. Wij kunnen u eveneens thuis bezoeken zodat we in alle rust de mogelijkheden kunnen bespreken. Tijdens een sessie kijken we naar de opties voor uw financiƫle huishouding naar aanleiding van uw persoonlijk situatie en de mogelijkheden. Wanneer u het formulier op de website invult, zal er binnen 24 uur contact met u worden opgenomen om een afspraak in te plannen.